Hyresrätt blir bostadsrätt

Idag har det blivit allt mer populärt som privatperson att ha ett nät med olika typer av fastigheter, för många har det blivit en guldgruva att äga bostadsrätter som man sedermera renoverar och gör fina för att sedan sälja dom till högstbjudande, och då oftast få en större summa pengar en vad man gett för den från början. Något som har blivit allt vanligare är att göra om en hyresrätt till bostadsrätt, det vill säga man ombildar bostaden till en bostadsrätt.Det finns flera experter på detta som exempelvis Restate som även utvecklat en smidig app för att beräkna värdet på din lägenhet.

Detta leder till att en tidigare hyresrätt nu är en bostadsrätt som man får köpa istället för att betala den sedvanliga hyran månad för månad år efter år. Det kan vara bostadsrättsföreningar som står för bytet av hyresrätter till bostadsrätter, då får man som ägare till en hyresrätt chansen att köpa loss den lägenheten man innehar till ett bestämt pris, man betalar dessutom en lägre avgift till den föreningen man är med i istället för den vanliga hyran till hyresvärden dessutom går det inte att sticka under stol med att det faktiskt leder till större frihet i en bostadsrätt kontra hyresrätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *