Hyresrätt blir bostadsrätt

Idag har det blivit allt mer populärt som privatperson att ha ett nät med olika typer av fastigheter, för många har det blivit en guldgruva att äga bostadsrätter som man sedermera renoverar och gör fina för att sedan sälja dom till högstbjudande, och då oftast få en större summa pengar en vad man gett för den från början. Något som har blivit allt vanligare är att göra om en hyresrätt till bostadsrätt, det vill säga man ombildar bostaden till en bostadsrätt.Det finns flera experter på detta som exempelvis Restate som även utvecklat en smidig app för att beräkna värdet på din lägenhet.

Detta leder till att en tidigare hyresrätt nu är en bostadsrätt som man får köpa istället för att betala den sedvanliga hyran månad för månad år efter år. Det kan vara bostadsrättsföreningar som står för bytet av hyresrätter till bostadsrätter, då får man som ägare till en hyresrätt chansen att köpa loss den lägenheten man innehar till ett bestämt pris, man betalar dessutom en lägre avgift till den föreningen man är med i istället för den vanliga hyran till hyresvärden dessutom går det inte att sticka under stol med att det faktiskt leder till större frihet i en bostadsrätt kontra hyresrätt.

Fredagskänsla en torsdag!

Ser på skidåkning som bäst. Tisdags kom Daniel hit (det var på tiden!) åkte via momma för att äta fastlagsbullar och sen hem. Onsdagen var ju finaste dagen hittils detta år. Underbara sol! På förmiddagen var vi ut på sjön och skidade, sen hem och äta plättar, se skidning och på kvällen åkte vi till Malax för andra skidpasset. duktigt! Igår var vi först en sväg ut på sjön igen, sen en tur in till Vasa och på eftermiddagen en skotertur med Camilla och Jonas. Jäkla roligt 😉

I morse blev det en lite tidigare väckning. Thomas kom hit igår och behövde bli skjutsad till flygfältet i morse till kvart före 9. På hemvägen tog vi stop vid Öjberget och tog en timmes träningspass. Börjar ha skidspåren ganska bra rundade här i nejden för tillfället.

Ikväll ska vi äta mat hos momma och sen blir det att packa lite. Imorgonbitti så sätter vi oss i bilen för en åktur till övertorneå. Kommer dit på eftermiddagen nångång och sen blir det att köra igenom 10km banan. Söka upp hotellet Tornedalia och sen ladda för söndagens tävling. 20km i fristil. Efter tävlingen bär det hem igen.

Annars går det bra här hemma. Daniel har skött eldningen idag och inomhus är det varmt. Börjar nog bli alldeles tillräckligt när temperaturen närmar sig 28 grader. Psykologi läsningen skulle kunna gå så mycket bättre, menmen, hela nästa vecka finns ju ännu kvar!

Mellandagsläsning

Ja jag är ledig några dagar och har verkligen haft tid att sätta mig in i min läslista som har vuxit under hösten då jag inte hunnit läsa i samma takt som jag fått tips eller hittat böcker som lockat.

Jag har redan hunnit läsa ut en bok om Läkemedelsbranschen av Peter Rost som var fantastiskt bra! Jag hörde Peter tala om läkemedelsbranschen för första gången under en P3 dokumentär om Piratpiller och har sedan även lyssnat på hans program som sommarpratare. Detta är ett ämne som griper tag i vem som helst och kan verkligen rekommendera er att läsa/lyssna på Peter Rost.

Jag ska nu gå vidare på bok nummer 2, Tranströmer. Nobelpristagare så kan väl vara värt att testa iaf?