En dag i April

Nu blir jag GALEN på vädret!! När snön och slasket äntligen regnat bort, ja, då börjar det toksnöa igen! Det här är by far den absolut vidrigaste årstiden tycker jag. Det snöar, men inget ligger kvar utan det blir bara blött, skitigt och slaskigt. Tur i oturen hade jag extra foderstrumpor till Nils stövlar i ett gömt hörn hemma, så med sulorna på element hela natten, stövlarna i sig fullproppade med tidningspapper och stående på badrumsgolvets golvvärme hade han torra skor imorse. Fick faktiskt en extra ursäkt imorse från en av fröknarna, och det var ju trevligt. Jag tycker ändå det är SÅ konstigt hur man ens kan tänka tanken att tro att ett par stövlar, oavsett modell, skall torka i ett torkskåp när man sätter in dem STÅENDE i skåpet. Då blir inget torrt längst ner liksom… värmen kommer ju mycket underifrån.

Vi hade en jättemysig kväll jag och barnen igår. De fick bada efter maten och kika på Hugo i pyjamas medans jag fixade dem varsin semla. Beundrar min mamma som alltid bakade egna semlor och gjorde till oss… det tog ju banne mig ordentligt med tid att göra!! Inte bara bakningen utan sedan att gröpa ur dem, blanda mandelmasseblandningen och vispa grädde. Det är först som vuxen man inser hur fint man hade det som liten…  Anders kom hem jättesent, runt halv tio. Då hade jag kikat på ”Bonde söker fru”-bröllopet och kikade på första avsnittet av ”Advokaterna”.

Har sovit inatt men drömt jättemycket och Niklas bekräftade att jag gnisslat tänder inatt. Då vet jag att det blir en trött dag idag, sömnen blir liksom inte helt bra när jag härjar på nätterna. Dessutom var det inte lättare att gå upp när jag snoozat en tio minuter och precis kämpat mig upp när Anders kom in i sovrummet och ville kramas. Gah, vill inte gå upp ur sängen och värmen.